ОСТАННІ НОВИНИ

До «чорного списку» США потрапив друг мера Львова

Омелян Шевчук

|

Міністерство фінансів Сполучених Штатів опублікувало доповідь щодо можливості запровадження нових санкцій проти російських олігархів та людей із близького оточення президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляє Українська правда із посиланням на The Washington Post.

 

До списку потрапили 210 людей: 114 осіб із оточення президента РФ Володимира Путіна, а також 96 олігархів. Проти них потенційно можуть запровадити нові санкції.

Зокрема, в списку наведені російські олігархи Олег Дерипаска, Роман Абрамович, Володимир Потанін, брати Аркадій та Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, Алішер Усманов, Ігор Сечін, Олексій Міллер, Олег Тиньков, Сулейман Керімов та інші.

Серед фігурантів списку – глава адміністрації президента РФ Антон Вайно, його заступник Сергій Кирієнко, прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков, помічник президента Владислав Сурков, прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, спікер Держдуми В’ячеслав Володін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Також у «чорний список» потрапив уродженець Львова російський олігарх Михайло Фрідман, якому приписують велику дружбу із мером Львова Андрієм Садовим та лідером гурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком.

Серед найбільш відомих його проектів в Україні був «Альфа Джаз Фестиваль» у Львові. Палким прихильником якого є чинний мер міста Андрій Садовий.

За даними ZIKу, Фрідман мав намір реалізувати в Україні скандальний історичний проект. Йдеться про меморіальний комплекс «Бабин Яр», де, згідно з ідеєю Фрідмана, мали б вшановувати лише жертв Голокосту, а не усіх, хто загинув у цьому страшному місці. Тобто, фактично, на цій чутливій темі він мав намір переписувати історію на догоду РФ, викреслюючи з її аналів інформацію про українських патріотів та інших жертв фашистської агресії в часи Другої світової війни.

Як відомо це тільки перший із цілої низки документів, які готують декілька американських відомств на виконання ухваленого минулого року у США закону.

Повідомлялося, що нинішній звіт сам по собі не передбачає запровадження санкцій проти згаданих у ньому осіб, але створює фактичні підстави для можливого запровадження таких санкцій у майбутньому.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *