ОСТАННІ НОВИНИ

Будівництво сучасного гуртожитку для «Львівської політехніки» перейшло на новий етап

Соломія Григор'єва

|

Будівництво нового університетського гуртожитку «Львівської політехніки» пройшло нульовий цикл. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі університету.

 

Цьогоріч вперше за понад три десятиліття Національний університет «Львівська політехніка» розпочав зведення нового студентського гуртожитку. Сучасну дев’ятиповерхову будівлю нині зводять  на вулиці Відкритій  поряд з давно вже  функціонуючими тут 13-ма університетськими гуртожитками.  Є тут й різноманітні допоміжні споруди, спортивні майданчики,  клуб, поліклініка, магазини, інші об’єкти інфраструктури.  Загалом тут проживають 8,5 тисяч студентів, а це населення невеликого райцентру.

«Нині ми вже пройшли найважчий, так званий нульовий цикл включно із земляними роботами. Цей етап був найдорожчим і найскладнішим з огляду на геологію цієї місцевості. Через згадані форс-мажорні  обставини  зараз дещо відстаємо від графіка, адже дозвіл на проведення безпосередньо будівельних робіт ми отримали лише 19 жовтня минулого року. Але, сподіваюсь, що завдяки тісній співпраці з  нашим генпідрядником, поступово все надолужимо.  Нині ж розпочинаємо монтаж перекриттів, а до липня маємо завершити всі монтажні роботи загалом.  Остаточне ж введення цього об’єкту в експлуатацію плануємо на кінець 2019 року, — розповів проректор з навчально-виробничої роботи Львівської політехніки Володимир Крайовський.

Детальніше про цей гуртожиток можна прочитати у статті Львівського порталу: «Де ночуватимеш, студенте?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *