ОСТАННІ НОВИНИ

Системи нагрівання табаку IQOS визнано небезпечними для здоров'я

Омелян Шевчук

|

Експертна рада Адміністрації з контролю за продуктами США (US Food and Drug Administration) відхилила звернення тютюнової компанії Філіп Морріс щодо визнання нових тютюнових виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) IQOS менш шкідливими для здоров’я, ніж звичайні сигарети, заявив Метью Л. Майерс, президент міжнародної організації «Кампанія за  майбутнє дітей без тютюну» (Campaign for Tobacco-Free Kids). Про це Львівському порталу повідомили у організації SmokeFree Ukraine.

 

Експерти наголосили, що тютюнова компанія не надала достатньо доказів того, що ТВЕНи знижують ризик виникнення хвороб, спричинених споживанням тютюну за допомогою IQOS.

В США також визнали, якщо повністю переключитися від куріння сигарет на використання IQOS, то це може зменшити вплив шкідливих хімічних речовин на здоров’я курців. Проте нема жодних доказів, що споживачі IQOS відмовляться від традиційних тютюнових виробів, навпаки існує висока ймовірність, що вони будуть продовжувати курити і сигарети, і IQOS, що матиме смертельні наслідки для здоров’я.

Як відомо, система для нагрівання тютюну IQOS не є класичною «електронною цигаркою»

IQOS – система, що нагріває тютюн, без горіння, попелу і диму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *