ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Знесіння побоюється, що через будівництво сміттєвого заводу їхній мікрорайон перетвориться на звалище

Соломія Головіна

|

Громада мікрорайону Знесіння стурбована прикрою ситуацією щодо неналежного інформування населення про побудову сміттєпереробного заводу на вул.Пластовій, що межує з їхнім мікрорайоном. Про це йдеться у запиті депутата Львівської міської ради Остапа Доскіча, який він озвучив під час сесійного засідання.

 

За його словами, попри те, що на сесію Львівської міської ради було винесена та проголосована Ухвала про розподіл земельної ділянки для зведення сміттєпереробного заводу, жодних громадських обговорень із мешканцями цього мікрорайону проведено не було.

«Більше того, складається така думка, що інформацію про те, що і де будуватимуть, міські служби ретельно приховують… За інформацією деяких ЗМІ, завод матиме декілька етапів будівництва, відтак мікрорайон, де на сьогодні і так працює більш, як 35 «шкідливих» підприємств, має шанс перетворитися на сміттєзвалище», – наголосив Остап Доскіч.

Отож, мешканці мікрорайону вимагають провести громадські слухання щодо побудови сміттєпереробного заводу у Львові, надати публічний доступ до матеріалів технічно-економічного обгрунтування на будівництво комплексу, а також офіційно представити дані відповідних екологічних експертиз про вплив на довкілля уже існуючих підприємств, та можливий вплив на довкілля нового заводу.

Додамо, що вчора депутати ЛМР виділили під сміттєпереробний завод ділянку площею 6,7 га на вулиці Пластовій.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *