ОСТАННІ НОВИНИ

Дитяча лікарня купує хліб в колишнього депутата вдвічі дорожче, ніж аналогічні установи в області

Лаврентій Дубич

|

Комунальна міська дитяча клінічна лікарня 22 січня уклала договір з ТОВ «Галицька здоба» на закупівлю хлібобулочних виробів. Сума контракту становить 176 тис. грн. Про це повідомляють Наші гроші. Львів з посиланням на портал електронних закупівель Prozorro.

 

Очікувана вартість закупівлі становила 246 тис. грн, а крім переможця участь у торгах взяло ПАТ «Концерн хлібопром» і ПАТ «Теремно хліб». Пропозиція першого учасника була найдешевшою — 149 тис. грн. Проте її відхилили, оскільки учасник не надав копію якісного посвідчення та протоколу випробувань зразків продукції на один із запропонованих товарів.

Отож за ці кошти переможець поставлятиме лікарні пшеничний хліб вищого гатунку та паски за 11,46 та 12,21 грн за штуку відповідно. Маса хлібобулочних виробів 650 та 150 грам.

Така вартість хліба є значно вищою, ніж загалом в останніх закупівлях Львівської області. Наприклад відділ освіти Бродівської районної державної адміністрації купує цей товар за 9,25 грн/шт,  а Судовишнянської —  за 9,4 грн/шт, що на 18% дешевше.

Проте, це далеко не найнижча ціна. Відділ освіти Перемишлянської райдержадміністрації та комунальна 4-а міська лікарня Львова уклали угоди, за якими хліб їм постачатимуть за 8,5 і 8 грн за кілограм. У перерахунку на штуки вартість хлібини вагою 650 грам дорівнює 5,2-5,5 грн, що більш ніж вдвічі дешевше за вищезгаданий договір.

ТОВ «Галицька здоба» належить братам Палідовичам: Роману та Назарові (по 10%). Решта (80%) належить ТОВ «Укренерго», яке в свою чергу записане на колишнього депутата Львівської облради попереднього скликання Тараса Керницького та його дружину Олену Керницьку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *