ОСТАННІ НОВИНИ

Українській біатлоністці-чемпіонці ніде жити

Омелян Шевчук

|

Рекордсменка України, член юніорської Національної збірної з біатлону Анна Кривонос, на рахунку якої титули з чемпіонатів Європи та Світу, немає куди повернутися додому після завершення змагального сезону, повідомляє Кур’єр.

 

У свої 20 років Ганна гідно прославляє рідний Глухів, Сумщину та Україну, і встигла об’їздити чимало країн. Життя успішної спортсменки може здатися казкою, але справжні умови її проживання в Україні схожі на пекло. Справа в тому, що їй взагалі нікуди повертатися…

Вісім років тому, після розлучення батьків, Ганна залишилася з матір’ю фактично на вулиці і без грошей. Спершу дівчина із мамою оселилися на два роки в підвальне приміщення. У дощ зі стелі їхнього прихистку лилася вода, тому доводилося спати в лижному костюмі… Піч диміла так, що сидіти до ночі у дворі, поки приміщення не провітриться після обігріву. Милися у знайомих, бо вдома – ні води, ні ванни не мали.

Мама Ганни влаштувалася продавцем на ринок, а потім захворіла, їй зробили серйозну операцію. Всі побутові турботи лягли на плечі Анни, яка змушена була недоїдати, тягати воду з криниці, рубати дрова, напалювати піч та доглядати за мамою. Та спорт дівчина не кинула – ба навіть посилила свої старання, щоб «набігати і настріляти» на власне житло. Дівчині пообіцяли: стане чемпіонкою – куплять житло за рахунок бюджету. Проте жодні нагороди та звання наразі не допомогли Анні наблизитися до заповітної мрії – власного житла в Україні.

Зараз Анні Кривонос 20 років, і вони з матір’ю і раніше живуть у злиднях. Наразі заселилися в стареньку моторошну халупку, у якій мешкають безкоштовно, в якості сторожів. Іншого варіанту у сім’ї просто немає. Сьогодні на плечах юної спортсменки, яка має думати про майбутні результати – всі фінансові витрати, в тому числі і на лікування матері.

Минулої осені в їхньому житті з’явився промінчик світла: депутат обласної ради, до якого звернулася мама біатлоністки, виступив із запитом про виділення 300 тисяч гривень для придбання житла для Анни Кривонос, і 47 депутатів його підтримали. Залишилося тільки проголосувати це рішення на сесії, щоб виділити цю суму з бюджету. Однак на цьому питання зависло у повітрі.

Фото: Biathlon та Кур’єр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *