ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині посадовець Держземагенства намагався передати «у приватні руки» 26 га землі

Олександр Косик

|

Правоохоронці попередили вибуття із державної власності земельної ділянки вартістю 147 мільйонів гривень. Спеціалісту Держземагенства, причетного до злочину, поліція повідомила про підозру. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України.

 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Нацполіції, слідчого управління обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області викрили та припинили злочинну схему по зміні форми власності земельних ділянок. Так, головний спеціаліст відділу Держземагенства одного з районів області вніс до Державного земельного кадастру завідомо неправдиві відомості щодо форми власності на земельну ділянку.

Щоб землю можна було передати до «приватних рук», необхідно було змінити її форму власності. Він зазначив, що 26 га землі у межах кільця об’їзної дороги обласного центру за формою власності є комунальною. У подальшому, після її приєднання до меж населеного пункту,  рішення щодо надання даної земельної ділянки у власність мала б право приймати відповідна сільська рада.

Разом з тим правоохоронці встановили, що 26 га землі фактично перебуває у державній власності, і передача її у власність можлива лише відповідним головним обласним територіальним органом Держземагенства.

Таким чином зазначений посадовець намагався змінити, без належних на те підстав,  форму власності земельної ділянки із державної на комунальну. Вартість цієї землі, яка б могла опинитися у «руках» приватних осіб, становить 147 мільйонів гривень.

На даний час поліцейські повідомили посадовій особі про підозру у за ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.  На вказану ділянку накладено арешт.

Санкція статті, що інкримінують фігуранту справи, передбачає покарання у вигляді штрафу до двохсот  п’ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів  доходів  громадян або обмеження волі на строк до трьох років,  з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися певною  діяльністю на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *