ОСТАННІ НОВИНИ

Суд на Львівщині звільнив від покарання інженера лісгоспу, через якого було вирубано дерев на 3,5 мільйона

Юлія Шпак

|

На Львівщині суд Львівщині звільнив від покарання інженера лісгоспу, через якого було вирубано дерев на 3,5 мільйона.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Так, слідчими Головного управління Нацполіціїу Львівській області здійснювалось досудове розслідування за ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість) стосовно інженера з охорони і захисту лісу Старосамбірського дочірнього підприємства «Галсільліс».

«Як було встановлено, вказана особа при підготовці документів щодо проведення рубок лісу у окремих лісництвах вказаного лісгоспу, протиправно видала лісорубні квитки, що призвело до незаконних рубок деревини. Як наслідок, лісовому господарству спричинено шкоду на понад 3,5 млн грн.

Вироком Старосамбірського районного суду лісопорушника визнано винним та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки, від відбування якого звільнено з випробуванням строком в 1 рік, а також позбавлено права обіймати відповідні посади на строк 3 роки із стягненням штрафу у розмірі 8,5 тис грн.», – йдеться у повідомленні.

Проте, судом апеляційної інстанції, за результатами розгляду апеляційної скарги захисника підсудного, прийнято рішення про закриття кримінального провадження, у зв’язку із відсутністю у діях обвинуваченого складу кримінального правопорушення.

Прокуратура не погодилась з таким рішенням апеляційного суду та подала касаційну скаргу.

Як зазначають у відомстві, колегією суддів Вищого спеціалізованого суду України, доводи прокурора визнано обґрунтованими, касаційну скаргу повністю задоволено, вищезгадану ухвалу апеляційного суду Львівської області скасовано та у провадженні призначено новий розгляд у суді апеляційної інстанції.

Відтак, за результатами повторного розгляду зазначеного кримінального провадження, вирок Старосамбірського суду, яким інженера з охорони і захисту лісу засуджено за службову недбалість, залишено без змін, а апеляційну скаргу захисника залишено без задоволення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *