ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсії військовослужбовцям можуть збільшити на 77%, - Рева

|

Реформа пенсійного забезпечення військових збільшить розмір їхніх пенсійних виплат на 77%, а також диференціює пенсії учасників бойових дій. Про це повідомив Міністр соціальної політики Андрій Рева, передає Урядовий портал.

 

Чиновник підтвердив, що перерахунок пенсій відбудеться з 1 січня 2018 року, відразу після прийняття відповідного закону.

«Після початку пенсійної реформи в 2017 році, середня пенсія по країні зросла до 2448 грн, а середня пенсія силовиків становить 2600 грн, тобто вони практично зрівнялися. Це негативна і неправильна ситуація, адже військові повинні мати більшу пенсію. Тому після проведення змін в пенсійному забезпеченні військовослужбовців, за нашими розрахунками, пенсії військових повинні вирости не менше ніж на 77%», – заявив А.Рева.

Міністр також акцентував увагу на доручення прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з першочергової підтримки пенсійною реформою військовослужбовців саме тих військових, які брали участь у бойових діях, захищаючи Україну.

«Таким чином, механізми, які вводить реформа, дозволять диференціювати в більшу сторону розмір пенсій цих військових, у порівнянні з військовослужбовцями, які перебували в тилу»-, додав Рева.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *