ОСТАННІ НОВИНИ

В ЛОДА розповіли, як боротимуться з ускладнення дорожнього руху у зимовий період

Олександр Косик

|

У Львівській області протидіятимуть загрозам ускладнення дорожнього руху в зимовий період. Про це наголосив під час засідання штабу ДСНС Віце-прем’єр-міністрУкраїни Геннадій Зубко, передає прес-служба ЛОДА.

 

В умовах надзвичайних ситуацій, всі мають пам’ятати три головні речі: забезпечення безпеки людей, чітка координація дій і мобілізація ресурсів, а також особиста відповідальність керівників на місцях.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що до функціональних обов’язків ДСНС не входить чищення снігу і оперативне втручання в роботу Укравтодору і місцевого самоврядування, які мають займатися своєчасним реагуванням на надзвичайні ситуації і моніторити стан систем життєзабезпечення. Єдина позиція, яка стосується роботи оперативного штабу ДСНС – координація і організація взаємодії між регіональними штабами.

За результатами засідання оперативного штабу, Віце-прем’єр-міністр дав доручення ОДА спільно з територіальними органами ДСНС:

  • розгорнути штаби для оперативного реагування;
  • перевірити готовість автономних джерел енергоживлення на соціально-значимих об’єктах ЖКГ, медичних закладах, школах, дитячих садках та потенційно небезпечних об’єктах;
  • розгорнути  пункти обігріву;
  • у місцевих ЗМІ проінформувати про розміщення та роботу пунктів обігріву;
  • забезпечити стовідсоткову готовність інженерної, спеціальної і снігоочисної техніки, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, мобільних пунктів обігріву;
  • у разі виникнення аварій забезпечити реагування на початковому етапі для недопущення їх переростання до рівня надзвичайних ситуацій з масштабними наслідками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *