ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові збирають кошти на облаштування «Будинку воїна» в колишньому приміщенні Російського культурного центру

Дарина Смеречанська

|

Львівська обласна рада відкрила благодійний рахунок, на який всі, хто хоче долучитися до відновлення приміщення на вул. Короленка, 1 а, можуть перераховувати кошти. Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. Першим, за його словами, зголосилось Українське лікарське товариство у Львові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

 

Нагадаємо, замість російського культурного центру в споруді спільними зусиллями облради та громадськості буде створено осередок для АТОвців.

«Медики під час святкування традиційної «лікарської Маланки» провели благодійний аукціон, аби зібрати кошти на відновлення приміщення на Короленка. Так от, на заході зібрали 14 000 грн. Маю велике сподівання, що й інша громадськість Львова не стоятиме осторонь та долучиться до реалізації проекту під умовною назвою «Будинок воїна». З обласної казни однозначно, що також виділимо кошти», – зазначив Володимир Гірняк. Так, за попередніми підрахунками, на проведення капремонту приміщення необхідно близько 5,5 млн грн.

Як повідомив Володимир Гірняк, Львівська обласна рада вже відкрила рахунок, на який благодійники можуть перераховувати кошти на проект під умовною назвою «Будинок воїна».

«Рускоє культурноє общєство залишило нам приміщення на Короленка у дуже занедбаному стані. Там треба міняти комунікації, дах протікає, підлога в окремих місцях кимось була просто спалена. Таке враження, що там багаття розводили. Проте спільно із громадськістю на Короленка, 1а буде наведено лад», – сказав Володимир Гірняк.

Реквізити для перерахування коштів по Короленка, 1а:

Управління майном спільної власності Львівської обласної ради

ЄДРПОУ 25255072

МФО 825014

р/р 31550340120967 у ГУДКСУ у Львівській області.

Як повідомляв Львівський портал, на початку травня Російський культурний центр примусово виселили з приміщення Львівської  обласної ради, що за адресою вул. Короленка, 1 а.

Депутати Львівської облради вирішили «поселити» у будівлі Російського культурного центру АТОвські організації.

Додамо, що Російське товариство залишило приміщення на Короленка у жалюгідному стані. Із обласного бюджету виділили 170 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації для реконструкції будівлі.

Також зазначимо, що подвір’я колишньої будівлі Російського культурного центру стало місцем відпочинку для безхатьків та пияків.

У Львівській облраді пообіцяли, що у 2018 році на місці колишнього Російського культурного центру з’явиться Будинок воїна.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *