ОСТАННІ НОВИНИ

Скасування дискримінаційних норм щодо землі учасникам АТО відновлює законний стан речей, - експерт

Лаврентій Дубич

|

«Наступним кроком влади мало би стати посилення контролю за наданням земельних ділянок учасникам АТО», – заявив Львівському порталу голова Громадської ради при Держгеокадастрі Львівщини Ярослав Мандрук, коментуючи зняття урядом обмеження для учасників АТО на отримання землі.

 

«Нагадаю, що починаючи з червня 2017 року, після прийняття Постанови № 413 від 07.06.2017 року безоплатно можна було передавати не більше 25% від площі ділянок, реалізованих на відкритих торгах за попередній звітний період (3 попередні місяці).

Вважаю скасування дискримінаційних норм щодо прив’язки кількості землі, яка може передаватися учасникам АТО у власність до реалізованої на торгах, цілком справедливим та таким, що відновлює законний стан речей», – наголосив Я.Мандрук.

Він також підкреслив, що члени Громадської ради при Головному  управлінні Держгеокадастру у Львівській області неодноразово висловлювалися за виправлення помилки, яка була допущена при ухваленні Постанови № 413, норми якої суперечать як Конституції України, так і Земельному кодексу України.

«Наступним логічним кроком повинно бути посилення контролю за наданням земельних ділянок, щоб вони дісталися саме учасникам АТО, а не спритним ділкам», – заявив Я.Мандрук.

Як повідомляв Львівський портал, на засіданні Кабінету Міністрів 17 січня 2018 року було прийнято Постанову «Про внесення змін до Стратегії удосконалення механізму управління в сфері використання та охорони земель сільськогосподарського призначення державної власності та розпорядження ними», якою відновлюється право на забезпечення земельними ділянками учасників антитерористичної операції незалежно від площі земельних ділянок, право оренди на які було продано.

Дана Постанова набуде чинності після її опублікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *