ОСТАННІ НОВИНИ

Посадовиці, яка незаконно виділила 12 земельних ділянок під забудови, оголосили підозру

Соломія Григор'єва

|

На Львівщині інженеру-землевпоряднику одного із районних відділів земельних ресурсів повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Слідчими Нацполіції у Львівській області спільно із працівниками Управління захисту економіки повідомлено про підозру інженеру-землевпоряднику одного із районних відділів земельних ресурсів Львівщини за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Встановлено, що вказана посадова особа на підставі рішень сесії сільської ради погодила документацію щодо відведення 12 земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку і господарських споруд.

Разом з цим, підозрювана достовірно знала, що зазначені земельні ділянки є державної форми власності та відносяться до земель сільськогосподарського призначення, а також знаходяться за межами населеного пункту, тому надання таких у приватну власність не належить до компетенції органів місцевого самоврядування.

Такі дії посадовиці призвели до незаконного вилучення із державної власності земельних ділянок загальною площею майже 2 га та їх безпідставну передачу у приватну власність фізичним особам.

Крім цього, інтересам держави заподіяно шкоди на суму близько 2 млн грн.

На даний час, вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин кримінального правопорушення.

Досудове розслідування триває.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *