ОСТАННІ НОВИНИ

Дипломати Посольства США в Україні спекли копію площі Ринок з пряників

Соломія Григор'єва

|

Працівники Посольства США в Україні зробили зменшену копію львівської площі Ринок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

На роботу пішло не менш, ніж 12 кг тіста.  За шириною площа з пряників вийшла 1,5 м і може стояти роками. Випічка показує площу Ринок, Ратушу, кам’яниці, львівський трамвай та різдвяний вертеп. Для випікання, вирізання та розмальовки пішло шість тижнів.

Імбирне печиво «Площа Ринок, Львів» (2017-2018) випечене родиною заступника голови місії США в Україні Джорджа Кента. Його дружина – Веліда Кент – американка кримсько-татарського походження. Вона почала випікати імбирні вироби на Різдво з 2008 року, станом на сьогодні Львів – це ювілейне десяте творіння. Кожного року Веліда Кент випікає місто, де жила її родина, яке їй дуже подобається, або ж місто, яке має якесь інше особливе значення.

Один із своїх найвідоміших проектів Веліда Кент реалізувала у 2014 році. Тоді після анексії Криму вона спекла Бахчисарай – ханський палац, зелених чоловічків під його стінами і напис кримськотатарською: «Крим – не ваш, Крим – наш».

«Я роблю схожі проекти кожного Різдва, вибираю місце, яке має для мене якесь значення. Цьогоріч це Львів – старе місто, яке має багато молодих людей, позитивної енергії.

Робили цю площу ми цілою родиною. Чоловік, Джордж Кент, працював над бруківкою і дахами, син робив ялинку й вертеп, дочка виготовила 102 фігурки людей, брат із Нью-Йорку – дах Ратуші. Цей виріб повністю їстівний, окрім лампочок, для нього використано понад 12 кг тіста», – зазначила Веліда Кент, дружина заступника голови місії США в Україні Джорджа Кента.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *