ОСТАННІ НОВИНИ

Із 20 січня проїзд у львівських маршрутках стане для пенсіонерів платним

Дарина Смеречанська

|

Після 20 січня пенсіонери у Львові та області платитимуть за проїзд. Таке рішення автотранспортних підприємств регіону,  інформує прес-служба Асоціації перевізників Львівщини.

 

«Ситуація заходить в тупик через невирішення цієї проблеми з боку Верховної Ради України та Кабінету міністрів України. Пенсіонерам пільги на транспортні послуги не передбачені Законами України», – мовиться у повідомленні.

Відтак, як наголошується, після 20 січня пенсіонери у Львові та області платитимуть за проїзд.

У своєму повідомленні Асоціація перевізників області посилається на витяг із ЗУ «ПРО ДЕРЖАВНІ СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ ТА ДЕРЖАВНІ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ»

Стаття 19. Порядок визначення та застосування державних соціальних гарантій в реалізації державної соціально-економічної політики

Виключно законами України визначаються:

Мінімальний розмір заробітної плати;

Мінімальний розмір пенсії за віком;

Неоподатковуваний мінімум доходів громадян;

Величина порогу індексації грошових доходів громадян;

Пільги щодо оплати житлово-комунальних, ТРАНСПОРТНИХ ПОСЛУГ, послуг зв’язку та критерії їх надання.

Державні соціальні гарантії є обов’язковими для всіх державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

Органи місцевого самоврядування при розробці та реалізації місцевих соціально-економічних програм можуть передбачати додаткові соціальні гарантії за рахунок коштів місцевих бюджетів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *