ОСТАННІ НОВИНИ

Перший український фентезі-фільм «Сторожова Застава» покажуть у 27 країнах світу

|

Права на показ першого українського фільму-фентезі  «Сторожова Застава» вже придбали 27 країн світу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Президент  України Петро Порошенко, передає Львівський портал.

 

«Збільшивши державне фінансування кінематографу, ми заклали основи для того, щоб робити за рік понад 120 фільмів. Впевнений, на український кінематограф чекає яскраве майбутнє!», – наголосив він.

Довідка:

«Сторожова застава» – український пригодницький фільм-фентезі, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменної книги Володимира Рутківського. Фільм розповідає про сучасного школяра Вітька, який через загадковий портал часу потрапляє у минуле – на тисячу років назад. Стрічка вийшла в широкий український прокат 12 жовтня 2017 року.

Фото: WestNews

Коментарі

  1. Покажіть мені хоча б один кадр у фільмі, де є прямий натяк на те, що фільм український, зроблений про Україну чи про Київську Русь, і що події відбуваються в Україні. Насправді вийшло так, що за гроші українських платників податків зняли фільм, який у всіх за кордоном буде асоціюватися саме з росією. Кіно стилізоване під росію, в ньому немає українських історичних характерів. Взагалі здається враження, що історією у цьому випадку взагалі ніхто не цікавився. Немає жодного кадру, де є впізнавана вулиця чи архітектура українського міста. Авторів фільму треба судити. Це свати 2 і гордитися тут немає чим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *