ОСТАННІ НОВИНИ

Сільрада на Дрогобиччині незаконно передала підприємству 70 гектарів землі

Юлія Шпак

|

На Львівщині повернули з незаконного користування 70 гектарів землі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

 

Як зазначають у відомстві, протиправне рішення Нижньогаївської сільської ради прокуратура виявила минулоріч у серпні.

«Місцевим органом самоврядування 22 березня 2017 року прийнято рішення про передачу у користування одному із підприємств невитребувані пайові землі (власники, яких померли, а спадкоємці їх ще не унаслідували), а також землі резервного фонду сільськогосподарського призначення (за межами населеного пункту).На підставі незаконного рішення, 4 травня 2017 року, укладено договір на управління спадщиною і резервними землями, який по суті виявився прихованим договором оренди. Відповідно до нього, фермерському господарству передано у користування 70 га земель загальною вартістю близько 11 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Реагуючи на допущені порушення, з метою захисту державних інтересів, Дрогобицька місцева прокуратура пред’явила позов, який господарський суд Львівської області задоволив у повному обсягу.

Відтак, рішення сільради і договір визнано недійсними, а фермерське господарство зобов’язано звільнити ділянки.

Крім цього, завдяки вжитим прокуратурою заходам, 2 січня 2018 року судове рішення виконано – землю звільнено від незаконного використання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *