ОСТАННІ НОВИНИ

«Подаруй дитині книжку»: 90 діткам зі сходу України передали літературу, зібрану львів’янами

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 11 січня, на площі біля Оперного театру дітям зі східних областей передали літературу, зібрану львів’янами в межах акції «Подаруй дитині книжку», передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами організатора акції «Подаруй дитині книгу» Юлії Танасієнко, книжки отримали майже 90 дітей зі сходу України.

«Акцію «Подаруй дитині книжку» ми проводили з 3 по 5 січня. Ми звернулися до львів’ян з проханням, щоб вони принесли будь-яку дитячу літературу українською мовою та в ідеальному стані для того, щоб ці книжки передати дітям зі сходу України. Ці дітки приїхали з Волновахи та Преображенки 7 січня на Львівщину. Вони гостювали в області, знайомилися з традиціями святкування українського Різдва і багато з них навіть не знали про його традиції і про те, яке наше Різдво може бути яскравим. Сьогодні ці дітлахи приїхали і до Львова, і ми їм передали зібрану літературу», – розповіла вона.

Також організаторка акції розповіла, що львів’яни дуже активно долучалися до акції і загалом вдалось зібрати майже 100 книжок.

«Львів’яни приносили різноманітні книжки: казки, книжки для зовсім маленьких дітей,енциклопедія, дитячий тлумачний словник української мови тощо. В кожного є дитяча література вдома, яка просто лежить на поличках. А ця акція – це жест доброї волі, який піднімає настрій іншим діткам. Також таким чином ми привчаємо наших дітей до благодійності», – додала Юлія Танасієнко.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *