ОСТАННІ НОВИНИ

За блокуванням пунктів пропуску стоять контрабандисти та митники-хабарники, – Синютка

Андрій Котенський

|

Голова Львівської ОДА Олег Синютка переконаний, що до блокування пунктів пропуску на Львівщині причетні особи, які збагачуються на контрабанді товарів і ухиляються від сплати мита та акцизів. Про це у ексклюзивному коментарі Львівському порталу повідомив керівник Львівщини.

 

За словами Олега Синютки, блокуванням пунктів пропуску мають займатися правоохоронні органи, бо від цього страждають законослухняні громадяни.

«Блокуванням пунктів пропусків займаються люди, які звикли отримувати статки і заробітки від контрабанди. Переконаний, що саме вони із хабарниками, які також присутні у митних органах, й ініціювали цей процес. Насправді ж їхні дії вводять в оману звичайних людей.

Переконаний, що правоохоронні органи відреагують відповідно, бо нікому не дозволено заради власних амбіцій створювати незручності іншим людям і порушувати чинне законодавство. Організатори і учасники блокування доріг мають бути притягнуті до відповідальності», – наголосив Олег Синютка.

За словами голови ЛОДА, Україна має захистити власні інтереси та власного товаровиробника і людей.

«Мова про людей, які сьогодні працюють в Україні і хочуть заробляти набагато більше в своїй країні для добробуту власних родин. Залишається актуальним питання – чи ми станемо придатком для іноземних товаровиробників, чи таки зможемо належно організувати власне виробництво, аби українські громадяни могли працювати, жити і гідно заробляти в Україні», – повідомив він.

Окрім того Олег Синютка не вбачає проблеми в тому, що люди, які роками займалися генделем на кордоні, зазнають збитків і можуть залишитися без головного «виду своєї діяльності».

«На сьогоднішній день на Львівщині створено достатньо вакантних і нових робочих місць. Лише минулого року у нашій області відкрилося більше 80 нових підприємств, і цей процес появи успішно продовжується й цього року. Сьогодні Львівщина потребує робочих кадрів та людей, які без проблем можуть заробити вісім і більше тисяч гривень. До прикладу, робочі місця пропонують: Fujikura, BADER, «Львівобленерго», «Львівоблгаз», Служба автомобільних доріг, можна перелічувати ще багато таких підприємств, які потребують робочих рук і платять достойну заробітну плату. На сьогодні проблеми із працевлаштуванням на Львівщині немає. Навіть у ЛОДА є вакансії, і люди можуть через конкурс працевлаштуватися та брати участь в управлінні Львівською областю», – зауважив він.

На уточнююче питання кореспондента Львівського порталу, чи нова редакція закону досконала і не спровокує нову хвилю хабарництва на митниці, Олег Синютка зазначив:

«Досконалості немає меж. Звісно, що в нинішній редакції закону теж зберігається можливість до хабарництва, проте його буде в рази менше, аніж було до цього. Будь-яку річ, яка на перший погляд здається вже абсолютною, можна зробити ще кращою. Але потрібно чітко розуміти, що ці рішення приймаються не на Львівщині, а у стінах парламенту України. Великі партії товарів часто навмисно подрібнювалися для ввезення в Україну без сплати мита та акцизів. Тепер такого рівня хабарництва і порушення закону, що існувало при перевезенні подрібнених партій товару на митну територію України (фактично – контрабанди), більше не буде. Це також розблокує пункти пропуску від напливу людей, що на цьому незаконно збагачувалися і створювали незручності звичайним громадянам».

Як відомо сьогодні на Львівщині тривають акції протесту перед пунктами пропуску «Шегині – Медика» та «Рава – Руська-Гребенне», а також у с.Роснівка (близько 10 км. перед пунктом пропуску «Краковець –Корчова»). Перекриття пунктів пропуску відбувається в рамках анонсованої акції громадян щодо невдоволення змінами в оподаткуванні митними платежами товарів, які переміщуються через митний кордон України громадянами, а також інші зміни в законодавстві, які набрали чинності 01.01.2018 року.

Як відомо, без мита можна ввозити товари в супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах – до 1000 євро) і вагою до 50 кг. Такі правила діятимуть для тих, хто був відсутній в Україні більше 24 годин і в’їжджає до країни не частіше одного разу протягом 72 годин (3 доби). За більш частого в’їзду без податків можна ввезти товари на суму лише до 50 євро. Раніше безподатково товари вартістю до 500 євро і вагою до 50 кг можна було ввозити раз на добу, не перебуваючи за кордоном протягом мінімум 24 години.

Фото: Павло Паламарчук (Захід.Нет)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *