ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові святкова хода звіздарів і колядників

Омелян Шевчук

|

У понеділок, 8 січня, відбудеться фестиваль «Спалах Різдвяної звізди», а також традиційна Хода звіздарів. Початок ходи о 12.00 год. (від Храму Пресвятої Євхаристії (вул. Музейна, 1). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

Цьогоріч величне свято Різдва об’єднає два великі різдвяні фестивалі у Львові: III Міжнародний різдвяний фестиваль та XII фестиваль «Спалах Різдвяної звізди». Сотні львів’ян і гостей міста зможуть пройтися у сяйві різдвяних красунь, які щороку спалахують новим змістом, новими ідеями, аби прославити народженого Бога.

Головним символом цьогорічного фестивалю є звізда «Героїчна», створена із предметів військової амуніції за проектом «Військово-польовий арт» Павла Роутера. Звізду XІІ Різдвяного фестивалю «Спалах Різдвяної звізди» урочисто нестимуть воїни АТО.

У ході візьмуть участь творчі колективи із Республіки Польща, Республіки Білорусь, Республіки Туреччина та Словацької республіки, львів’яни та гості міста.

Ідея фестивалю зародилася у Музеї народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького. Сьогодні фестиваль є одним із найяскравіших і найбільш видовищних різдвяних заходів Львова й не тільки. Завдяки організаторам та ентузіазму майстрів звіздарської справи – Богдану Новаку, Михайлу Швецю, виготовляти звізди і долучатися до «Ходи звіздарів» стало новою доброю різдвяною традицією.

Програма заходу:

12.45 – Формування колони звіздарів. Храм Пресвятої Євхаристії (площа Музейна,1)

13.00 – початок ходи

13.05 – вул. Ставропігійська

13.10 – площа Ринок. Коляда біля шопки

13.15 – вул. Катедральна

13.20 – вул. Театральна

13.30 – пам’ятник Діві Марії. Коляда

13.40 – п ам’ятник Тарасові Шевченку. Коляда

13.50 – сцена біля Оперного театру

14.00 – церемонія посвяти у звіздарі

15.00 – колядують звіздарі та творчі колективи

Організатори: Музей народної архітектури і побуту у Львові ім. Климентія Шептицького, ГО « Обереги».

Також ЛМР опублікувала перші фото ходи звіздарів.

Раніше Львівський портал підготував матеріал: «Куди піти у Львові на новорічно-різдвяні свята?»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *