ОСТАННІ НОВИНИ

#Принеси ляльку. Українці зносять іграшки під стіни московських церков

Катерина Родак

|

У Запоріжжі, Києві, Львові, Вінниці, Харкові та інших містах України триває флешмоб #Принеси ляльку.

 

Блогер із Запоріжжя Юрій Гудименко запустив в Facebook флешмоб  #Принеси ляльку. Акцію блогер запустив після того, як у його рідному місті священик Московського патріархату  Євген Молчонов відмовився відспівувати малюка, який трагічно загинув через самогубця.

На похоронах дитини священик відмовився відспівати мертвого хлопчика, навіть коли мати впала перед ним на коліна, через те, що дитину хрестили у церкві Київського патріархату. І в найближчій церкві, теж Московського патріархату, батькам знову відмовили. Тільки терміново викликаний священик Київського патріархату відспівав дитину,  батьки змогли її поховати.

У зв’язку з цим кричущим випадком Юрій Гудименко пропонує українцям щодня приносити ляльки до храмів УПЦ (МП), щоб кожен розумів, що ця Церква зробила.

За останні два дні акція «Принеси ляльку» набрала великого розголосу: багато міст України приєднались до флешмобу і містяни зносять ляльки до церков МП. У Києво-Печерській лаврі під час акції сталась сутичка за участю священика, а у Запоріжжі церковники покликали “тітушок”, аби ті “розібрались” із мешканцями, що зносять дитячі іграшки до церкви.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *