ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян запрошують у філармонію на «Різдвяний концерт»

Вероніка Рой

|

У Львівській філармонії 19 та 20 січня о 18.30 год. відбудеться «Різдвяний концерт». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«З самого початку свого існування (з 1971-ого) хорова капела «Дударик» виконує складні композиції, вирощує самобутніх вокалістів і експериментує з постановками («Пригода Святого Миколая» – теж творіння рук «Дударика»). Для «Різдвяного концерту» хорова капела «Дударик» наважилася на експеримент – «Різдвяний концерт».

Автор ідеї та аранжувань «Різдвяного концерту» – директор і диригент «Дударика» Дмитро Кацал.

«Для «Різдвяного концерту» запрошені неймовірні виконавці – солістка Софія Соловій, сопілковий квінтет «Дудаліс», «Rock Orchestra» і Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, які розкажуть про Різдво мовою музики»,- розповідають організатори.

Спеціальна гостя «Різдвяного концерту» – оперна діва Софія Соловій, яка приїжджає з Італії. Її знають як виконавицю арій Донни Ельвіри з опери «Дон Жуан», Паміни з «Чарівної флейти», Графині з «Весілля Фігаро» та багатьох інших. На «Різдвяному концерті» зірка світового масштабу додасть колоритного звучання відомим різдвяним композиціям.

«Сопілковий квінтет «DUDALIS» тривалий час формувався не тільки як виконавська одиниця, а й як творча лабораторія першого в Україні осередку академічної сопілкової освіти. На сьогодні програму «DUDALIS» складають переважно твори українських композиторів XIX-XX ст.  У рамках «Різдвяного концерту» квінтет творитиме атмосферну містерію, яка покликана створити тишу, необхідну для того, щоб прийняти прихід Божого Сина на землю (І відділ концерту).

Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії (музичний і художній директор Тарас Криса) – це досвідчений творчий колектив, який береже кращі професійні традиції європейського музикування, демонструючи високий рівень естетичного смаку та професіоналізму. Невипадково саме його запросили до участі у «Різдвяному концерті». Завдяки досвідченому симфонічному оркестру під час концерту ви почуєте композиції для оркестру із солістами (сопрано,  тенор,  баритон).

«Rock Orchestra» відомі своїми експериментами у царині музики. З ними будь-яка музика, навіть різдвяна набуде нового звучання і нових сенсів»,- додають організатори.

Проморолик «Різдвяних концертів» можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=c_fh4zgiQDk

Хорова капела «Дударик» на Facebook: https://www.facebook.com/Dudaryk.choir/?ref=bookmarks

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *