ОСТАННІ НОВИНИ

Львів стане дружнішим для електромобілів

Олександр Косик

|

На засіданні виконавчого комітету прийняли рішення «Про затвердження Концепції розвитку електромобільності міста Львова». На основі цієї Концепції будуть напрацьовані окремі програми по різних напрямках, які також будуть винесені на розгляд міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі мерії Львова.

 

Концепцію розвитку електромобільності Львова затверджено з метою покращення ситуації із забрудненням повітря міста, зменшення шумового навантаження, залучення інвестицій на проекти з електромобільності та зниження використання транспортних засобів на двигунах внутрішнього згорання.

На підставі цієї Концепції буде ще розроблена та подана на розгляд міської ради програма розвитку електромобільності Львова.

«Львівська міська рада спільно з громадською організацією «Екологічні ініціативи», з експертами у сфері електромобільності напрацювали концепцію розвитку електромобільності. За даними Сервісного центру МВС у Львівській області, у Львові зареєстровано 90 електромобілів, 80 автомобілів з гібридною установкою. Ця Концепція покликана розвивати Львів як місто з максимальним використанням інноваційних технологій. Основний акцент – на розвиток комунального транспорту, мережі заправних станцій тощо.

На основі цієї Концепції будуть створені спеціальні програми. Концепція є основою для подальшої роботи і створення програм, де ми можемо конкретно прописати цілі і завдання, які ми хочемо досягти», – розповів заступник начальника управління інформаційних технологій Назар Куровець.

Також в мерії створлять робочу групу, в яку входитимуть експерти, мешканці, громадськість, представники Львівської міської ради, науковці, люди, яким цікаво. Завдання цієї групи – координувати впровадження цієї Концепції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *