ОСТАННІ НОВИНИ

У річці біля Борислава виявили нафту

Єва Корнійчук

|

Мешканцям Бориславу припинили подавати воду з водозабору «Ріпне» через вияв нафти у річці Тисмениця. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА.

 

За інформацією від “Львівського управління водних ресурсів” близько 15:00 год. 2 січня виявлено маслянисті плями в річці Тисмениця на відстані 200 м вниз по течії від Борислава.

Для з’ясування обставин виїжджала комісія в складі заступника начальника Дрогобицького управління водного господарства, представників “Дрогобичводоканалу”, начальника відділу з питань ЦЗ Дрогобицької РДА та оперативної групи Дрогобицької РВ ГУ ДСНС у Львівській області.

Попередньо встановлено, що забруднення спричиняють старі австрійські нафтові копанки в лісі на території Попелівської сільської ради Дрогобицького району.

Працівниками ПАТ “УКРНАФТА” НГВУ “БОРИСЛАВНАФТОГАЗ” на потічку було встановлено 2 бонових загородження та 3 на річці.

Фахівці запевняють, що ситуація контрольована.

За інформацією від Львівського регіонального центру з гідрометеорології на дзеркалі річки Тисмениця у районі гідропосту візуально масляні плями не спостерігаються.

У зв’язку із екологічної небезпекою було припинено забір води із водозабору “Ріпне”, вода з якого подається в м. Борислав.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *