ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко ліквідував місцеві суди: замість них будуть окружні

Дарина Смеречанська

|

Президент Петро Порошенко  укази про ліквідацію місцевих судів та утворення окружних. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Глави держави.

 

Заступник Глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов зазначив, що в рамках стратегії судової реформи, затвердженої відповідним Указом, а також на виконання вимог Закону «Про судоустрій та статус суддів», до підписання пропонуються Укази щодо реорганізації системи правосуддя, зокрема ліквідації, створення те реорганізації певних судів. Він зауважив, що це стосується як місцевих судів, так і судів апеляційної інстанції.

Олексій Філатов повідомив, що будуть створені Окружні господарські суди, замість судів у районах також будуть створені окружні суди. «Це буде уніфікований підхід до всіх судів першої інстанції», – сказав він.

За його словами, також ліквідовуються та створюються певні суди у великих містах з метою організаційної та фінансової оптимізації, для того, щоб забезпечити кращий доступ до правосуддя та більш ефективний розгляд судових справ.

 

«Насправді, це є другий етап судової реформи. Першій етап завершено, як я і обіцяв, формуванням нового Верховного Суду, який був створений за допомогою безпрецедентно прозорого конкурсу, завдяки великій роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради правосуддя та за активної участі громадськості», – підкреслив Президент.

«Сьогодні – це другий етап, який має на меті дві абсолютно чіткі позиції: ми маємо наблизити суди і правосуддя до людей. У нас не може бути більше районів без судів і судів без суддів», – наголосив Петро Порошенко.

Президент також повідомив, що зараз відбувається процес ліквідації, реорганізації та створення нових судів і заповнення посад суддів людьми, які проходять систему оцінювання, заповнюють необхідні декларації, проходять антикорупційну перевірку.

Він підкреслив, що нові суди будуть формуватися на абсолютно прозорому конкурсі. «Йдіть, беріть участь, проходьте конкурси, складайте іспити і приступайте до роботи. Це наша з вами справа. Це не справа окремо Вищої кваліфікаційної комісії, окремо Вищої ради правосуддя, або окремо громадськості, або окремо Президента. Це справа країни», – підкреслив Петро Порошенко.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *