ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині повторно судитимуть жінку, яка напідпитку покусала поліцейських

Соломія Григор'єва

|

Прокуратурою Львівщини вживаються заходи щодо недопущення випадків зневажливого та зухвалого ставлення до правоохоронців.  Так, завдяки принциповості прокурорів судом касаційної інстанції призначено новий перегляд справи мешканки Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

 

Остання у вересні 2016 року у стані алкогольного сп’яніння, під час застосування стосовно неї на законних підставах працівниками поліції заходів фізичного впливу та спецзасобу «кайданки», чинила опір полісменам. Жінка вкусила одного із правоохоронців за передпліччя лівої руки, а другого – за праве плече, ліве передпліччя, ліве стегно, таким чином чим спричинила останнім легкі тілесні ушкодження.

Червоноградським міським судом порушницю засуджено за ч.2 ст.342 КК України (опір працівникам правоохоронного органу під час виконання ними службових обов’язків), ч.2 ст.345 КК України (умиснезаподіянні працівникам правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ними службових обов’язків) та призначено покарання у вигляді 3 років та 3 місяців позбавлення волі, однак її безпідставно звільнено від реального відбування покарання з іспитовим строком 2 роки та 6 місяців.

Перевіряючи законність вироку суду першої інстанції, апеляційний суд проігнорував неодноразове притягнення мешканки м. Червонограда до кримінальної відповідальності, у тому числі за вчинення злочинів проти авторитету органів державної влади, а також те, що останньою злочини вчинялись у стані алкогольного сп’яніння.

Відтак, Вищий спеціалізований суд через істотні порушення вимог кримінального процесуального закону, а також м’якість обраного покарання, задоволив касаційну скаргу прокуратури області, рішення суду апеляційної інстанції скасував, а справу скерував на новий розгляд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *