ОСТАННІ НОВИНИ

Бескидський тунель хочуть відкрити для руху у травні 2018 року

Соломія Головіна

|

Бескидський тунель сподіваються відкрити у травні 2018 року. Про це сьогодні, 28 грудня, під час засідання колегії Львівської ОДА повідомив директор департаменту економічної політики Роман Филипів, передає кореспондент Львівської порталу.

 

«Завершено комплекс робіт із спорудження Бескидського тунелю. Зараз виконуються роботи по прокладанні колійної мережі. Очевидно, у травні 2018 року буде відкриття цього об’єкту», – сказав Роман Филипів.

Як відомо, новий двоколійний тунель буде пропускати до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю 60-70 км/год. Чинний одноколійний тунель може максимум пропустити 47 поїздів на добу на швидкості 15-40 км/год.

Будівництво Бескидського тунелю завершили на початку жовтня цього року.

Довідка

Бескидський тунель – другий за довжиною залізничний тунель в Україні. Розташований в Українських Карпатах, на Бескидському перевалі. Належить до 5-го Пан’європейського транспортного коридору (Італія – Словенія – Угорщина – Словаччина – Україна).

Очікується, що перший потяг поїде по новому тунелю в другому кварталі 2018 року. Після завершення будівництва пропускна здатність тунелю збільшиться з 47 до 100 пар поїздів на добу, а швидкість проходження виросте з 15-40 до 60-70 км/год. Чинний одноколійний Бескидський тунель побудований 1886 року і є другим за довжиною залізничним тунелем в Україні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *