ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ на зекономлені у 2017 році 100 мільйонів закупить ліки для онкохворих

Соломія Григор'єва

|

МОЗ закупить додаткові ліки для пацієнтів з онкологією на зекономлені 100 мільйонів гривень. Відповідне розпорядження днями підтримав Кабінет Міністрів України, а вчора затвердив Бюджетний комітет Верховної Ради України. Про це йдеться на сайті міністерства, передає Львівський портал.

 

Міністерство охорони здоров`я оптимізувало витрати на низку програм та протягом 2017 року досягло економії у 100 млн грн. Зекономлені кошти буде перерозподілено на закупівлю препаратів для лікування дорослої онкології. Наразі міністерство працює над визначенням переліку препаратів, на які буде виділено кошти.

Онкологія – одна з найбільш недофінансованих програм. Загальний обсяг виділених бюджетних коштів на програму становив усього 397 млн грн у 2016 році, та майже 709 млн грн у 2017 році. Незважаючи на значне збільшення фінансування програми, у 2017 році державне фінансування  забезпечувало лікуванням лише 24% дорослих хворих.

«У всьому світі спостерігається тенденція до збільшення захворюваності на рак. В Україні – більше мільйона онкохворих пацієнтів. Тому лікування онкозахворювань є одним із пріоритетів держави. Ми працюємо і будемо продовжувати працювати над тим, аби якомога більше українців мали доступ до безкоштовного лікування», – сказала в.о. міністра охорони здоров`я Уляна Супрун.

Згідно з даними Канцер Реєстру, в Україні щороку реєструється більше 130 тис. нових випадків захворювання на рак. Фактично, кожен сороковий українець хворіє на рак і потребує високовартісного лікування.

Наразі Міністерство розпочинає закупівлі ліків для онкохворих пацієнтів через Програму розвитку ООН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *