ОСТАННІ НОВИНИ

Світовий конгрес українців закликає Порошенка оголосити 2018-ий Роком державної мови

Юлія Шпак

|

Світовий конгрес українців звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням оголосити 2018 рік Роком державної мови. Відповідне звернення є у розпорядженні Львівського порталу.

 

«Сьогодні все світове співтовариство є свідком духовного відродження та консолідації українського народу, який мужньо захищає територіальну цілісність України від російської агресії та просуває свої євроінтеграційні прагнення. Українська мова, яка не одне століття потерпала від насильницької русифікації, є одним із важливих факторів духовного відродження українського народу», – йдеться у зверненні.

Також у заяві зазначається, що Світовий Конґрес Українців підтримує ініціативу 178 народних депутатів оголосити 2018 рік Роком державної мови та звернення до Президента у цьому питанні від 36 відомих українських науковців, письменників і митців та Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що 178 народних депутатів України звернулися до Президента України Петра Порошенка з пропозицією оголосити 2018-ий рік – «Роком Державної мови».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *