ОСТАННІ НОВИНИ

Доба в зоні АТО: один загиблий і двоє поранених

Олександр Косик

|

Упродовж минулої доби в районі проведення Антитерористичної операції противник продовжував порушувати режим тиші, застосовуючи при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. Зокрема, ворог відкривав вогонь із танка, крупнокаліберних мінометів, БМП та зенітних установок.

 

На підступах до Луганського зазнали поранень двоє наших військових. Зараз бійці отримують весь необхідний комплекс заходів лікування.

На жаль, унаслідок ворожого обстрілу поблизу Новоселівки Другої загинув один український військовослужбовець. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО, передає Львівський портал.

Луганський напрямок

За добу зафіксовано 4 прицільних обстріли позицій Збройних Сил України. По обіді ворог декілька разів обстріляв наших військовослужбовців у районі Світлодарська із гранатометів та стрілецької зброї. Ближче до вечора по опорних пунктах в районі Кримського вів вогонь ворожий снайпер. Крім того, незаконні збройні формування випустили по захисниках Кримського 16 снарядів 120-го калібру та 4 снаряди калібру 82 мм.

У випадках, коли обстріли становили загрозу життю наших воїнів, українські військовослужбовці відкривали вогонь у відповідь. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Ситуація була більш напруженою. Найсуттєвіше загострення обстановки відбулося в районі Пісків, Водяного та Новоселівки Другої.

Там ворог застосовував важкі міномети калібру 120 мм та вів вогонь із танку. Загалом на Донецькому напрямку російсько-окупаційні сили провели 12 прицільних обстрілів наших позицій.

Крім того, обстрілам противника піддавалися наші позиції поблизу Авдіївки, Гнутового та Верхньоторецького, по яких були випущені десятки 120- та 82-мм мін, вівся вогонь із БМП, зенітних установок та усього спектру піхотної зброї.

Майже в усіх випадках українські військовослужбовці відповідали агресору з озброєння, дозволеного Мінськими домовленостями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *