ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ викрила агента російських спецслужб у секретаріаті Гройсмана

Андрій Котенський

|

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України викрили чиновника секретаріату Кабміну на діяльності в інтересах спецслужб Росії. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі СБ України.

 

Правоохоронці встановили, що чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження. Оперативники СБ України задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльность урядових структур. Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку.

За сприяння керівництва українського Уряду, агента російських спецслужб співробітники СБУ затримали на робочому місці.

У  рамках кримінального провадження, відкритого за фактами державної зради. Тривають першочергові процесуальні дії, зокрема обшуки за місцями роботи та проживання чиновника.

Затриманому оголошено про підозру в скоєння злочину.

За даними місцевих ЗМІ, півробітники контррозвідки Служби безпеки затримали Станіслава Єжова, він працював на посаді заступника керівника протоколу прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Про це повідомляють Українські новини з посиланням на власні джерела.

Зокрема повідомляється, що раніше Єжов працював у посольстві України в США та в Адміністрації президента.

У протоколі він відповідав, зокрема за переклад зустрічей з іноземними.

«Із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом він почав працювати ще у Верховній Раді й разом з ним перейшов працювати в Кабмін», –  зазначають УН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *