ОСТАННІ НОВИНИ

Чотири заводи і сім полігонів. Львівщина отримала сміттєву стратегію до 2030 року

Соломія Головіна

|

Львівська обласна рада сьогодні, 21 грудня, погодила Стратегію управління відходами у Львівській області до 2030 року. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як поінформував директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук, у рамках Стратегії у області збудують не більше чотирьох  сміттєпереробних заводів,  також будуть діяти сім полігонів:

«Економічно доцільно розміщувати на території області не більше чотирьох заводів. Зараз вивчається питання геодезії, геології, щоби визначити, де б найкраще було це розміщення серед тих ділянок, які ми запропонували. Крім того, ми плануємо, що на території області діятиме сім регіональних полігонів, де буде захоронюватися те, що зосталося після заводів».

Також посадовець розповів, що у області планують провести рекультивацію 14 полігонів.

«Крім цих 14 полігонів, хочемо зробити рекультивацію 154 стихійних сміттєзвалищ, які є нині. Але мушу сказати, що вже нині маємо позитивну динаміку, бо в порівнянні з 2014 роком ми в 5 разів зменшили кількість цих стихійних сміттєзвалищ»,- сказав Назарій Романчук.

Детальніше зі стратегією можна ознайомитися на сайті облради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *