ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українців вважає боротьбу з корупцією провальною

|

Більшість українців (85,9%) вважає боротьбу з корупцією в країні повністю або переважно неуспішною. Про це свідчать результати опитування, проведеного фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), пише «Інтерфакс-Україна».

 

Згідно з оприлюдненими в четвер у Києві даними опитування, 60,2% українців вважають боротьбу з корупцією в Україні повністю провальною, 25,7% – переважно неуспішною, але є і певні успіхи, 7,8% вважають таку боротьбу переважно успішної, але в якій є чимало невирішених проблем, і тільки 1,2% назвали боротьбу з корупцією успішною.

Більше половини респондентів також у більшості випадків покладають відповідальність за відсутність покарань для корумпованих чиновників на президента (60,3%), 42,3% – на Верховну Раду, 36,9% – на суди, які ухвалюють рішення щодо притягнення до відповідальності корупціонерів, 29,5% – на нові антикорупційні органи (НАБУ і САП) і 25,5% – на правоохоронні органи (Генпрокуратура, СБУ та ін..).

На питання «чи давали ви кому-небудь хабар або подарунок протягом 2017 року за ту чи іншу дію або рішення на вашу користь?» більше половини (60,5%) респондентів відповіли, що не давали і не пропонували, 14,4% відмовилися відповідати на запитання, 10,1% зізналися, що давали грошима, 7,1% – давали у вигляді подарунка, 5% сказали, що не давали, хоча у них просили або вимагали, 2,9% не змогли відповісти.

Дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня до 5 листопада 2017 року за фінансової підтримки програми USAID “Долучайся!” було опитано 1614 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України за винятком АР Крим та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *