ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили амбулаторію сімейної медицини на 13 тисяч осіб

|

У Львові на вул. Личаківській, 119 нову амбулаторію сімейної медицини, яка обслуговує понад 13 тисяч мешканців Личаківського району. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

За словами начальника міського управління охорони здоров’я Володимира Зуба, відповідно до медичного законодавства, сьогодні наближують первинну медичну допомогу до місць щільного проживання населення із зоною обслуговування приблизно 10-15 тисяч осіб, щоб людям було ближче добратися до медичного закладу, і щоб обслуговування було комфортнішим.

«Тому ми підшукали відповідне приміщення, капітально відремонтували його та відкрили тепер для мешканців Личаківського району амбулаторію сімейної медицини. Це вже 18 амбулаторія у місті Львові, яка оснащена усім необхідним медичним обладнанням та технікою, є фахові лікарі. Тому мешканці, які проживають тут, а це понад 13 тисяч осіб, тепер не повинні йти у поліклініку – первинну допомогу їм можуть надати в цій  амбулаторії недалеко від дому», – розповів Володимир Зуб.

Амбулаторія є першою у структурі комунальної 1-ї міської поліклініки та обслуговує 13 058 мешканців Личаківського району, з яких 10 976 дорослих та 2 082 дітей. Зі слів головного лікаря 1-ї міської поліклініки Наталії Бачун, амбулаторія обслуговує 8 територіальних дільниць, а це вулиці: Буцманюка, Дольна, Копальна,  Вахнянина, Личаківська, К.Левицького,  Мечникова, Погулянка, Рильського, Банаха, Кобзарська, Котика, Кутова, Россі, Сороки, Цетнерівка, Черемшини, Кармелюка, Некрасова, Сковороди, Галілея, Вишинського, Крип’якевича, Острожського, Піскова, Харківська, Круп’ярська, Ніжинська, Рєпіна, Сагайдачного, Воробкевича, Збаразька, Козланюка, Могили, Мучна, Стрілецька. Однією з переваг розміщення амбулаторії є хороша транспортна розв’язка.

В амбулаторії усі кабінети розміщені на 1-му поверсі житлового будинку. Це реєстратура, хол, кабінет завідувача амбулаторії, кабінет старшої медичної сестри, чотири кабінети сімейних лікарів, оглядовий кабінет, кабінет УЗД, маніпуляційний кабінет, кабінет щеплень, ординаторська. Як зазначає завідувач амбулаторії сімейної медицини Романна Перхач, тут пацієнти можуть швидко та якісно отримати консультації, пройти обстеження, здати аналізи, можуть отримати медикаментозне лікування, ін’єкції та інгаляції тощо.

В амбулаторії працюють 8 сімейних лікарів, працює заклад щоденно (окрім неділі).

Для створення амбулаторії сімейної медицини загалом використали 1 млн. 833 тис. грн. Зокрема, на капітальний ремонт приміщення під створення амбулаторії з бюджету розвитку міста використано 1 млн. 570 тис. грн, на придбання медичного обладнання, меблів, технічних засобів та інвентарю, оздоблення приміщень і кабінетів використано 263 тис. грн. (з них 121 тис. грн. із загального фонду міського бюджету, 142 тис. грн. – позабюджетні кошти).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *