ОСТАННІ НОВИНИ

Лося внесли до Червоної книги України

Соломія Григор'єва

|

Міністр екології України Остап Семерак підписав наказ про внесення лося до Червоної книги України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

«Наказ про внесення лося до Червоної Книги підписано. Насправді за ці 10 місяців – з моменту прийнятого мною рішення заборонити полювання на цих тварин, ми пройшли складний шлях, щоб вийти на сьогоднішній наказ. Пережили колосальний супротив, тиск, шантаж і брудну інформаційну компанію, де нас не хотіли чути. На жаль.

Але я з тих, хто звик працювати на результат. Вчора я підписав наказ про включення лося до Червоної книги. Це означає, що після державної реєстрації мого наказу мисливці не матимуть права вбивати цих тварин попри затверджені раніше ліміти. І я розраховую що ЦЬОГО РАЗУ ЕКОЛОГІЧНА СПІЛЬНОТА ПІДТРИМАЄ МІНПРИРОДИ. Спеціально акцентуюсь на цьому, щоб потім не було нарікань, що когось не поінформували про процес», – пише О. Семерак.

Також міністр зазначив, що розуміє, наскільки серйозною є проблема браконьєрства, тому вважає потрібним вдосконалити систему державної охорони флори та фауни, нагляду і контролю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *