ОСТАННІ НОВИНИ

Медики нагадують: щоб вберегти дітей від кору необхідно зробити щеплення

Юлія Шпак

|

Медики нагадують мешканцям Львівщини, що вберегти дітей від кору можна з допомогою щеплення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Кір — вірусне захворювання, яке характеризується вираженою інтоксикацією, гарячкою, запальними явищами з боку дихальних шляхів, кон’юнктивітом, появою своєрідних плям на слизовій оболонці ротової порожнини і папульозно-плямистим висипом на шкірі.

Це одне з найбільш контагіозних захворювань, яке здатне уражати всі вікові групи незважаючи на те, що найбільш сприятливими до кору вважаються діти. У дорослих кір зазвичай має набагато тяжчий перебіг.

Механізм передачі інфекції — повітряно-крапельний. Зараження відбувається через вдихання з повітря найдрібніших крапель (аерозолю) слизу, що містять віруси, які потрапили в повітря при чханні, кашлі або розмові хворої на кір людини. Збудник потрапляє до організму через верхні дихальні шляхи або кон’юнктиви.

Специфічного лікування від кору немає. Проте захворюванню можна запобігти. Імунізація не менше 95 % дітей у популяції забезпечить стійкий захисний ефект.

Нагадаємо, дев’ятеро працівників «Фуджікури» потрапили до лікарні з кором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *