Львів'яни оцінили якість життя у своєму місті на трієчку, - дослідження

Дарина Смеречанська

|

Місцеві мешканці оцінили якість життя у Львові як 3,31. Майже 93% пишаються тим, що є мешканцями міста Лева. Такі результати показало  аналітичне дослідження «Якість життя у Львові’17», який презентував Інститут міста, передає прес-служба ЛМР.

 

Додамо, що це комплексне аналітичне дослідження, проведене в рамках проекту «Громади в дії» за підтримки програми Європейського Союзу.

«Цей моніторинг вже втретє має на меті простежити динаміку основних показників якості життя у Львові, а саме: освіта, медицина, транспорт, соціальне самопочуття, екологія, благоустрій, культура та дозвілля. Додамо, що індикатори якості життя мешканців міста – це відображення діяльності управлінців міста. Адже саме мешканці є основними користувачами послуг, що надаються органами місцевого самоврядування. Тому думка громадськості, критика чи похвала, є важливими критеріями оцінки роботи кожного муніципалітету», – зазначили організатори.

Оцінка комфорту міського середовища – стан інфраструктури та якість надання послуг в таких сферах, як благоустрій, транспорт, охорона здоров’я, освіта, дозвілля, безпека, умови для життя в місті загалом.

Оцінка особистісного комфорту – рівень задоволеності мешканців власним матеріальним та соціальним благополуччям.

За результатами дослідження, мешканці оцінили якість життя у Львові як 3,31. Майже 93% пишаються тим, що є мешканцями міста Лева. Загалом респонденти вище оцінюють сферу послуг, ніж стан інфраструктури. Найвище оцінено індекси у сфері дозвілля та освіти, а найнижче – у сфері благоустрою та екології міста. У структурі індексу про соціальне благополуччя є незначне зменшення задоволеності психологічним та соціальним самопочуттям. Більшість мешканців довіряють релігійним установам (74%) та патрульній поліції (54%). Приблизно 55% задоволені тим, як проводять своє дозвілля. Майже половину часу (47%, 2016 року – 39%) мешканці витрачають на роботу, і лише 21% на відпочинок.

Презентацію дослідження можна переглянути тут.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *