ОСТАННІ НОВИНИ

Вчора на Донбасі четверо українських бійців отримали поранення

Олександр Косик

|

Вчора, 14 грудня, внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення та бойові травмування четверо українських військовослужбовців. Двоє – поблизу Мар’їнки та по одному – в районі Пісків та Луганського. Воїнів було оперативно евакуйовано до військових мобільних госпіталів, де їм надається вся необхідна медична допомога.

Луганський напрямок

Противник здійснив 11 прицільних обстрілів наших позицій.

Найгарячіше було поблизу н.п. Луганське, де упродовж доби ворог 5 разів обстріляв наших захисників. При цьому окупанти випустили 29 мін калібрів 120 та 82 мм та активно застосовували гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

Понад 20 снарядів противника з мінометів різного калібру розірвалися в районі опорних пунктів наших військ поблизу Новоолександрівки. Шість вибухів 120-мм мін зафіксовано неподалік Трьохізбенки.

12 мін калібру 82 мм ворог випустив по наших позиціях в районі Троїцького. При цьому окупанти вели інтенсивний вогонь з озброєння БМП, кулеметів та інших видів піхотної зброї. Ще один обстріл з озброєння БМП зафіксований поблизу Світлодарська. У переважній більшості випадків наші захисники жорстко вгамовували окупантів вогнем з озброєння БМП та гранатометів.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили 13 прицільних обстрілів наших позицій, з яких 6 – по захисниках Мар’їнки, де вчора було найгарячіше.
Тут ворог упродовж декількох годин вів вогонь з танку, мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Також обстріли противника з гранатометів та стрілецького озброєння неодноразово фіксувалися в районі наших опорних пунктів поблизу Кам’янки, Водяного, Пісків, Лебединського, Верхньоторецького й Талаківки.

Майже у кожному випадку захисники України відповідали окупантам із озброєння, не забороненого Мінськими домовленостями.

Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *