ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО загинув один український військовий

Юлія Шпак

|

Під час ворожих обстрілів під Авдіївкою від смертельного кульового поранення загинув один український військовослужбовець. Ще один дістав поранення внаслідок обстрілу в районі Луганського і був оперативно евакуйований до військового мобільного госпіталю. Зараз його життю нічого не загрожує. Про це Львівському порталу повідомили у інформаційно-аналітичному центрі.

 

Луганський напрямок

Найгарячіше було саме тут, де ворог  прицільно обстріляв опорні пункти Збройних Сил України 16 разів. У шести випадках це було заборонене мінськими домовленостями озброєння.

З мінометів 120-го калібру противник відкривав вогонь 6 разів. Під обстрілами опинилися наші опорну пункти в районі Луганського, Попасної та Кряківки. Загалом у наш бік було випущено 58 мін цього калібру.

З мінометів калібру 82 мм противник обстріляв наші позиції в районі населених пунктів Луганське, Новоолександрівка та Попасна, випустивши 42 боєприпаси.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-терористичні війська застосовували в районі населених пунктів  Золоте, Кримське, Лозове, Луганське та Попасна.

У 7 випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю наших військовослужбовців, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем із гранатометів, стрілецької зброї та БМП.

Донецький напрямок

Минулої доби зафіксовано 14 вогневих провокацій з боку російсько-окупаційних військ. У більшості випадків противник застосовував тільки стрілецьке озброєння та гранатомети, за винятком н.п. Водяного, де  наші позиції також були обстріляні противником з мінометів калібру 120 мм, а в районі Авдіївки та Мар’їнки  в хід пішли вже 82-мм міномети.

Крім того, противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по опорних пунктах наших військ біля Авдіївки, Гранітного і Камянки.

Не обійшлося також без порушень перемир’я і в інших ключових місцях нашої оборони, зокрема в районі Мар’їнки, Водяного, Пісків та шахти Бутівка. Там противник вчора важку зброю не застосовував, однак обстрілював наші опорні пункти з гранатометів і піхотного озброєння.

З метою придушення активності противника, практично в усіх випадках військовослужбовці Збройних Сил України застосовували у відповідь незаборонену Мінськими угодами зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *