ОСТАННІ НОВИНИ

Світлина Львівської опери перемогла у фотоконкурсі пам'яток України

Дарина Смеречанська

|

Фотографія, на якій зображена Львівська опера, перемогла у конкурсі світлин пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».

 

Головний переможець конкурсу – автор фотографії Львівського оперного театру, яка зайняла перше місце, – Сергій Криниця з Черкас.

На церемонію були запрошені переможці усіх номінацій, а саме учасники, які сфотографували найбільше об’єктів культурної спадщини в кожному з регіонів України та загалом і ті, чиї фото були обрані найкращими за регіонами України та ввійшли до десяти найкращих.

Довідка

Міжнародний проект «Вікі любить пам’ятки» спрямований на створення повної ілюстрованої інформаційної бази про культурний спадок світу; зібрані фотографії будуть використані у Вікіпедії. У 2017 році конкурс відбувся у понад 50 країнах.

В українській частині конкурсу було завантажено понад 37 тисяч фотографій — найбільше з усіх країн-учасниць. Подано фото більше 16 тисяч об’єктів культурної спадщини, понад 2500 пам’яток було сфотографовано вперше. Участь у конкурсі взяли 410 авторів, шестеро з них є одними з 15-ти найактивніших завантажувачів фото у світі.

Фото: wikilovesmonuments.org.ua/

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *