ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов’язав забудовника таки відновити зруйновану віллу Ярославенка у Львові

Катерина Родак

|

Віллу Ярославенка у Львові, яку знищила компанія «Ріел», забудовник повинен відбудувати. Відповідне рішення ухвалив Сихівський районний суд Львова.

 

Так, 11 грудня суддя Сихівського районного суду м.Львова Бойко О.М. відмовила  у визнанні мирової угоди між Львівською міською радою і Мельником Ростиславом Леонідовичем ( президентом будівельної корпорації “Ріел”).

Відповідно до змісту вказаної мирової угоди, Львівська міська рада вважає за можливе, а Ростислав  Мельник погоджується власними силами та засобами до 31.12.2019 року здійснити відновлення будинку пам’ятки історії на вул.Ярославенка, 30 у м.Львові шляхом будівництва музичної студії імені композитора Ярославенка площею 393,76 кв. м. за вказаною адресою відповідно до рішення виконавчого комітету Львівської міської ради. Також Мельник має розмістити на фасаді вказаного будинку меморіальну дошку на честь композитора Ярославенка.

Проте, згідно рішення суду, умовами зазначеної мирової угоди передбачено не відновлення зруйнованої пам’ятки історії  у відповідності до визначеного рішенням суду проекту, а здійснення забудови земельної ділянки (на території якої була розміщена зазначена пам’ятка історії) багатоквартирним будинком, у складі якого передбачено музичну студію ім.Я.Ярославенка. Відтак укладеною мировою угодою по суті не врегульовується спір між сторонами щодо його предмету, вважає суд.

Нагадаємо, що відповідно до рішення Сихівського районного суду м.Львова від 11 лютого 2014 року Мельника Ростислава Леонідовича зобов’язано відновити за власний рахунок  зруйновану  пам’ятку історії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *