Львів’ян запрошують на відкриття відреставрованих фресок Гарнізонного храму

Соломія Григор'єва

|

У п’ятницю, 15 грудня, відбудеться урочисте відкриття відреставрованих фресок склепіння вівтарної частини Гарнізонного храму св. апостолів Петра і Павла. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Під час проведення робіт вдалося відкрити та врятувати ілюзіоністичні зображення авторства Франциска Григорія Екштайна. Ці роботи виконувала міжнародна команда спеціалістів з Академії мистецтв м. Кракова та м. Львова за фінансової підтримки парафії, окремих меценатів, Міністерства культури і народної спадщини Польщі та Малопольського воєводства. Завдяки їхнім зусиллям можна знову побачити красу барокових картин та ефект ілюзіоністського малярства.

Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла запрошує усіх на урочисте відкриття відреставрованих фресок, яке відбудеться за участю представників Міністерств культури України і Польщі, українських і польських мистецтвознавців, високопосадовців, 15 грудня, о 11.00 год.

Довідка

Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла має 407 років. Перший камінь для будівництва цього храму був закладений 31 липня 1610. Будівництво тривало 30 років. У свій час храм мав найвищу вежу в місті. Тепер ця вежа нища, бо з міркувань безпеки була трохи розібрана. Стінопис храму з 18 ст. Його зробили батько і син Екштейни. Це єдиний стінопис у місті Львові цих митців. Вони працювали в основному в Словатчинні. До Львова їх спеціально запросили єзуїти для розпису храму.

Гарнізонний храм св. ап. Петра і Павла є пам’яткою архітектури національного значення № 338 та пам’яткою «ЮНЕСКО».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *