ОСТАННІ НОВИНИ

У частини львів’ян в трубах тече вода з перевищеним вмістом заліза. Адреси

Єва Корнійчук

|

У Львові відбулося тимчасове погіршення якості води, що подається споживачам Личаківського району. Відтак відучора тривають роботи з промивання водопровідних мереж та здійснюється постійний контроль якості води, що потрапляє до міста, інформує прес-служба міськради Львова.

 

«Ми відслідковуємо скарги на погіршення якості води та ретельно миємо мережу через пожежні гідранти. На вулицях Мучна, Довбуша, Некрасова, Мечникова зафіксовано перевищення вмісту заліза у воді. Запевняємо львів’ян, що вода до міста подається належної якості. Погіршення якості через підвищений вміст заліза відбувається уже усередині трубопроводів через аварію, яка призвела до повного спустошення мереж, заповнення їх повітрям. Сталеві трубопроводи в таких умовах швидко кородують. Окрім цього, велика кількість трубопроводів експлуатуються вже довгий період, відтак після тривалої зупинки окисле залізо зі стінок трубопроводів потрапляє у воду.

На жаль, ми не можемо уникнути такої ситуації, однак робимо все, що від нас залежить. Зокрема, уже другий день диспетчери об’їжджають магістралі у місті і промивають мережі. Зауважимо ще наступне: внутрішньо-будинкові мережі теж перебувають не в найкращому стані, а їх промивка можлива лише через крани споживачів», – повідомив головний інженер ЛМКП «Львівводоканал» Анатолій Шимоняк.

У диспетчерській службі підприємства зазначають, що для збалансування роботи системи і врегулювання ситуації необхідно певний час на промивання мереж.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *