ОСТАННІ НОВИНИ

«Спілка поляків України» переконана, що підрив автобуса організували, щоб пересварити українців і поляків

Дарина Смеречанська

|

«Спілка поляків України» прокоментувала підрив польського автобуса з туристами біля Львова.

 

Подаємо текст заяви без змін:

«Вказана провокація стала черговим свідченням цілеспрямованої кампанії проти українсько-польської дружби та національної злагоди в Україні. Особливо насторожує обраний зловмисниками час вчинення злочину, який на наше переконання, не випадково обраний напередодні візиту Президента Республіки Польща А.Дуди в нашу державу.

З огляду на це, ми переконані, що сліди вказаної провокації лежать далеко за межами України, оскільки український народ не має ненависті до поляків, так як не має її і польський. Тому всі спроби їх посварити закономірно приречені на провал.

У цьому контексті хочемо висловити свою підтримку ініціативам України і Польщі спрямованим на налагодження дієвої двосторонньої співпраці на рівні президентів обох держав.

Віримо, що попри усі труднощі та намагання нас посварити, ми разом побудуємо нове майбутнє без образ та звинувачень – на користь обом народам!».

Як відомо,  9 грудня вночі на кільцевій дорозі Львова на стоянці одного з готелів Львова  невідомими було пошкоджено автобус, який здійснював екскурсійне перевезення польських туристів до Львова. Зазначимо, що СБУ розслідує цю подію як теракт, призначено низку експертиз з метою встановлення джерела вибуху, яким пошкоджено автобус.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *