ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська міськрада встановила сміттєпресувальну техніку занадто близько до аеропорту, - перевірка

Катерина Родак

|

Державна аудиторська служба назвала сміттєпресувальну лінію на Шевченка, 327-г незаконною.

 

Як повідомили Львівському порталу  у прес-службі Львіваудитслужби, розташування пресувальної лінії неможливе через наближеність до аеропорту.

«Не маючи повного комплекту дозвільної і технічної документації, не зважаючи на спротив територіальної громади мікрорайону Рясне-2 та блокування громадськими активістами приміщення для брикетування відходів, підприємство придбало на умовах фінансового лізингу брикетувальне обладнання вартістю 20,9 млн грн та провело підготовчі роботи для його встановлення на суму 4,7 млн грн», – нагадали аудитори.

«Розташування об’єкта, пов’язаного з роботами зі сміттям, за обраною адресою, наголошують у відомстві, неможливе, позаяк перебуває у радіусі 15 кілометрів від злітно-посадкової смуги аеропорту, що є порушенням вимог Повітряного кодексу України (приваблює птахів, які можуть стати причиною авіаційних катастроф та створюють загрозу для повітряного руху). З цього приводу на адресу Львівської міської ради неодноразово зверталася адміністрація аеропорту», – зазначили аудитори.

Аудитори нагадують, що згадане приміщення було придбане підприємством у фізичної особи через 5 днів після того, як цей підприємець сам став його власником. Різниця в ціні становила 1,2 млн грн.

Матеріали обох контрольних заходів передано до Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *