ОСТАННІ НОВИНИ

Гори іграшок та солодощів: у Львові запрацювала благодійна Фабрика Святого Миколая

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 11 грудня, у Львівському Палаці Мистецтв розпочала роботу 17-та Фабрика Святого Миколая, де впродовж п’ятьох днів працюватимуть близько 800 волонтерів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла координатор акції «Миколай про тебе не забуде» Христина Дольна, цьогоріч 2800 тисяч діток у Львові отримають подарунки від Святого Миколая.

«Цьогоріч вже в 17-те розпочала свою роботу Фабрика Святого Миколая. Кожен рік у нас питають, яким чином стільки волонтерів згуртовуються навколо такої ідеї і як нам вдається рознести стільки подарунків. Насправді ми звичайні молоді люди, які працюють, вчаться, але раз на рік збираються і роблять цей світ трішки кращим.  До роботи нашої акції люди долучаються  по-різному: хтось часом, хтось автомобілем, хтось допомагає вже дуже багато років і допомагає сім’ями.  Тому якщо ми говоримо, що нас є 500 волонтерів, які зараз пакують  і розноситимуть пакунки 18 грудня, то за цим ще є тисячі людей, які просто долучаються приносячи подарунки та збираючи їх», – зазначила вона.

Щодня кілька сотень помічників Миколая працюють для того, щоб принести радість тим, хто цього справді потребує.

«Ми поступово ставали помічниками Святого Миколая. Спочатку ми штампували цукерки, потім розносили подарунки, організовували такий захід у себе в університеті, потім почали залучати фірми та спонсорів. Я вирішила стати помічником 16 років тому, коли мені було всього 13 років. Коли тільки прийшли на Фабрику ми допомагали старшим, а усвідомлення того, що ми робимо прийшло вже згодом. Навіть коли у нас були іспити та сесія ми сиділи тут на Фабриці, де чергували своїх кілька годин. Але ми розуміли, що Миколай не забуде нашу роботу.  Для мене це дуже велике задоволення , адже ми тут знайомимося з різними людьми та розвиваємося», – розповідає помічниця Миколая Марта.

Також організатори акції запрошують усіх людей відвідати Фабрику Святого Миколая, долучитись до акції «Миколай про тебе не забуде». Окрім цього просять приносити іграшки, солодощі, канцелярське приладдя, дитячі книжки та засоби гігієни. Подарунки можна приносити до 14 грудня на Фабрику Святого Миколая, яка працюватиме в приміщенні Львівського Палаці Мистецтва з 10 до 19 години.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *