ОСТАННІ НОВИНИ

Через кілька років склад судової системи України суттєво оновиться, - Гудима

|

За декілька років склад суддів судової системи України буде суттєво оновленим. Про це сьогодні, 11 грудня, під час брифінгу у Львові повідомив новий суддя Верховного суду України Дмитро Гудима, передає Львівський портал.

 

«Дуже добре, що реформа цієї судової системи розпочалася згори, тобто з проведення конкурсу на посади суддів Верховного суду. На сьогоднішній день поступово оновлюються склади судів апеляційної та першої інстанції. Вочевидь, за декілька років склад суддів судової системи України буде суттєво оновленим. Всі ми сподіваємося на те, що це оновлення виправдає очікування громадськості…», – сказав він.

Відтак, наголосив, що попереду – дуже багато роботи, оскільки у судах касаційної інстанції накопичилося дуже багато залишків справ.

«У Касаційному цивільному суді, суддею якого у складі Верховного суду я став, вже зараз залишки справ сягають 30 тисяч. При тій кількості суддів, які обрані за результатами конкурсу, це десь на одного суддю припадатиме більше тисячі справ в рік, при нормі – 500. Це колосальне навантаження», – зауважив Дмитро Гудима.

Проблема із залишками справ, за його словами, стосується не лише Касаційного цивільного суду, а й адміністративного: там кількість справ, які залишаються, вже сягає 35 тисяч.

«Щодо двох інших судів  Касаційний господ дарський суд та Касаційного кримінального, то ситуація там є значно кращою. Вочевидь, їхня діяльність в перші місяці роботи не буде характеризуватися таким завантаженням, як це буде в Касаційному адміністративному суді та Касаційному цивільному суді», – зазначив Дмитро Гудима.

Додамо, що судовою реформою передбачено, що Верховний суд складатиметься з чотирьох підрозділів: Касаційний адміністративний суд, Касаційний господарський суд,  Касаційний кримінальний суд, Касаційний цивільний суд.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *