ОСТАННІ НОВИНИ

З нагоди Всесвітнього дня футболу на Львівщині відзначили провідних фахівців

|

Із нагоди Всесвітнього дня футболу, на Львівщині відбулось урочисте засідання федерації футболу Львівської області. В межах заходу відзначили провідних фахівців улюбленої гри мільйонів – тренерів, науковців, гравців-аматорів, ветеранів гри, організаторів дитячого футболу, журналістів, представників обласної та районних осередків федерації футболу Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

Серед номінантів святкового дійства – заступник виконавчого директора Федерації футболу Львівської області Андрій Смольський, завідувач кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського Андрій Дулібський, очільники районних та міських федерацій футболу Львівщини – Богдан Кіндій, Руслан Хомин, Мирослав Дорош, Василь Кобільник, Олексій Лішик, Андрій Бадунь, Петро Мошуманський, Михайло Городечний, Богдан Ляховський, директор Самбірської ДЮСШ Іван Ковалик, президент ФК «Темп» села Зарайське Самбірського району Ярослав Міхняк, футболістка жіночого ФК «Янтарочка» м. Новояворівськ Софія-Марія Зозуля, гравець команди ветеранів збірної команди Яворівського району Михайло Шпитак, тренер-викладач Самбірської ДЮСШ Петро Галушка, редактор футбольного тижневика «Планета Ф» Ярослав Рачковський.

Довідково

За рішенням Організації Об`єднаних Націй 10 грудня оголошено Всесвітнім днем футболу (World Football Day). За кількістю гравців і глядачів у більшості країн світу футбол – гра номер один. Сьогодні в цю гру грають більше 120 мільйонів професійних гравців і незліченна кількість любителів як в Україні так і у всьому світі.

Офіційною батьківщиною сучасного футболу вважається Англія, але багато інших країн намагаються це оскаржувати, стверджуючи, що футбол виник на основі ігор, якi існували у них. М’ячі, які могли використовуватися для подібної гри, знаходили навіть у похованнях єгипетських фараонів, датованих 2000-3000 років до нашої ери.

У 1904році було прийнято рішення створити Міжнародну федерацію футбольних асоціацій, сьогодні ця асоціація відома як ФІФА. На сьогодні членами ФІФА є 208 національних футбольних федерацій, це більше, ніж кількість країн, що входять до складу Організації Об’єднаних Націй. Згідно статистики ФІФА, в футбол на планеті грають близько 250 мільйонів осіб, з них більше 20 мільйонів – жінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *