ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян та гостей Львова запрошують на «Особисті історії Революції Гідності»

Омелян Шевчук

|

У вівторок, 12 грудня, у музеї «Територія Терору» о 16.30 відбудеться відкриття виставки «Особисті історії Революції Гідності». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Протягом листопада музей «Територія Терору» проводив збір світлин та артефактів, пов’язаних з Євромайданом. За цей час до нас надійшло понад тисячу фото від 35 авторів з різних куточків України. Також до формування виставки долучилось Студенське Братство Львівщини та Національний меморіальний комплекс героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності з Києва. На основі отриманого авторського матеріалу працівники музею «Територія Терору» працювали з переломними моментами Майдану, сюжетами та особистими історіями, які і складуть основу майбутньої експозиції.

«Виставка «Особисті історії Революції Гідності» презентує ключові події перебігу Революції гідності крізь призму індивідуального досвіду її учасників та свідків. Досвіду – зафіксованого у фото, відео, з індивідуальним емоційним навантаженням та оціночними, цінностними категоріями індивідуума. Саме такий досвід показує багатогранність людських відчуттів під час буремних події Революції, котрі виходять за рамки спрощеної оціночної системи «свій» «чужий»: тут, в очах «майданівців» можна побачити страх, впевненість, сум, відчайдушність, відповідальність – палітру природніх людських емоцій. Ця виставка апелює до розуміння цінності життя людини, прав та обов’язків, свободи та відповідальності громадянина через переосмислення насильства, застосованого проти мирних демонстрантів», – йдеться у повідомленні.

Виставка працюватиме протягом 12-15 грудня. Надалі – щочетверга і щоп’ятниці з 10.00 до 18.00 – до 14 лютого. Вхід вільний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *