ОСТАННІ НОВИНИ

Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною, – Туск

Омелян Шевчук

|

Президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною. Про це він заявив у програмі «Faktach po Faktach» польського телеканалу TVN24, передає Українська правда з посиланням на Wiadomosci.dziennik.pl.

 

За словами Туска, немає європейської Польщі без незалежних судів, повністю вільних ЗМІ, без поваги до закону та без ліберальної демократії.

«Немає безпечної Польщі, якщо вона конфліктує з Україною», – додав він.

На його думку, Польща не повинна бути «самопроголошеним лідером Міжмор’я» – вона повинна повернутися до ролі «опікуна та держави, що підтримує прагнення країн так званої нової Європи».

Як раніше повідомляв Львівський портал, у Польщі офіційно почав діяти «чорний список» українців, створений через протиріччя щодо історичних питань.

18 листопада 2017 року на міжнародному пункті пропуску Шегині польські прикордонники не впустили до Польщі відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників АТО, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, відмовився відвідати Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» через позицію його директора про те, що Польща 1918 року окупувала Західну Україну.

Директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович висунув Польщі зустрічні претензії і відреагував на «погрози».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *